Mijn Liv speciaal voor jou

De gedachte achter Liv? Dat cliënten nog beter gecoacht kunnen worden omdat ze op hun eigen momenten, in hun eigen tijd, interactie aangaan met relevante oefeningen. Maar: Liv is meer. 

Dit is Liv

Cliënten worden zelfredzamer en krachtiger.

Voor cliënten betekent Liv dat ze in eigen hun tijd kunnen oefenen en leren op basis van een gepersonaliseerd aanbod opdrachten, informatie en tips. Praktijkondersteuners kunnen meekijken en hebben zo beter zicht op de ontwikkeling, maar ook meer aanknopingspunten voor effectieve persoonlijke gesprekken.

De oefeningen van Liv

Liv biedt oefeningen die de gemeenschappelijke aspecten tussen klachten positief beïnvloeden. 

Liv biedt een breed scala aan oefeningen, gebaseerd op de positieve psychologie en cognitieve gedragstherapie. Alle oefeningen zijn transdiagnostisch ontworpen en zijn op maat in te zetten. Dit betekent dat er geen vaste modules worden aangeboden, maar dat je als praktijkondersteuner kan kiezen uit oefening met betrekking tot onderwerpen die bij verschillende psychische problemen een rol spelen, zoals slaapproblemen, negatief zelfbeeld, somberheid en moeite met emotieregulatie.

Kennismaken met Liv?

Lees meer over Liv voor de POH GGZ en vraag een demo aan.

Meer informatie voor POH GGZ

Liv is E-mental Health van nu

Met Liv haalt u de toekomst op het gebied van e-mental health in uw praktijk.

Gedragsverandering

Het veranderen van gedrag is een van de grootste uitdagingen bij het succesvol begeleiden van cliënten. Daarom heeft Liv ook aandacht voor technieken die de kans op succesvolle gedragsverandering vergroten. Cliënten worden bovendien aangespoord om mild te zijn naar zichzelf als het gaat om eventueel terugvalgedrag.

Interactief en visueel

Liv is interactief en heeft een focus op beelden. Zo worden cliënten bijvoorbeeld gevraagd om een mooi moment die dag te delen in de vorm van een foto. Er wordt daarnaast gebruik gemaakt van verschillende psycho-educatie animaties. Ook zijn er verschillende manieren om tussentijds contact te zoeken met de POH-GGZ.

Samen met cliënten en professionals

Liv is samen met cliënten en professionals gemaakt binnen de innovatiewerkplaats “e-mental health voor de POH-GGZ”. De content wordt bovendien continu doorontwikkeld met behulp van het lectoraat Personalised Digital Health in samenwerking met de opleiding Toegepaste Psychologie, beiden onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen.

Thema's met oefeningen op maat

Liv biedt oefeningen rondom een aantal thema’s. De oefeningen voor de cliënt kunnen op maat worden samengesteld, afhankelijk van de behoefte op dat moment.