Maak kennis met Liv

De gedachte achter Liv? Dat jongeren en (jong)volwassenen nog beter gecoacht kunnen worden omdat ze op hun eigen momenten, in hun eigen tijd, interactie aangaan met relevante oefeningen. Maar: Liv is meer. 

Dit is Liv

Cliënten worden zelfredzamer en krachtiger.

Voor cliënten betekent Liv dat ze in eigen hun tijd kunnen oefenen en leren op basis van een gepersonaliseerd aanbod opdrachten, informatie en tips. Praktijkondersteuners kunnen meekijken en hebben zo beter zicht op de ontwikkeling, maar ook meer aanknopingspunten voor effectieve persoonlijke gesprekken.

De oefeningen van Liv

Liv biedt oefeningen die de gemeenschappelijke factoren tussen klachten positief beïnvloeden. 

Liv biedt een breed scala aan oefeningen voor jong & oud, gebaseerd op de positieve psychologie. Veel oefeningen zijn transdiagnostisch ontworpen en allemaal op maat in te zetten. Dit betekent dat je als praktijkondersteuner kant-en-klare modules kan aanbieden, modules handmatig kan aanpassen of losse oefeningen kan klaarzetten. Tegelijkertijd kun je kiezen uit oefeningen die betrekking hebben tot onderwerpen die bij verschillende psychische problemen een rol spelen, zoals slaapproblemen, negatief zelfbeeld, somberheid en moeite met emotieregulatie.

Liv Talk

Liv Talk maakt het mogelijk om vanuit de applicatie live contact te hebben met je cliënten. 

Door de coronacrisis zijn afspraken op afstand heel normaal geworden. De functie werkt eenvoudig en is gemakkelijk in gebruik. Bij Liv besteden we veel aandacht aan veiligheid en kwaliteit. We hebben hard gewerkt om de ISO 27001 (veiligheid), ISO 9001 (kwaliteit) en de NEN 7510 (veiligheid) certificeringen te behalen. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Lees meer over Liv Talk

Liv Zelfmanagement 

Laat jouw cliënten niet langer wachten - help ze vandaag nog.

Steeds meer jongeren en (jong)volwassenen hebben last van licht psychische klachten. De vraag naar zorg is enorm - de wachtlijsten voor de POH GGZ blijven maar groeien. Om cliënten sneller te helpen hebben wij Liv Zelfmanagement geïntroduceerd. Een win-win situatie voor zowel behandelaar als cliënt. 

Lees hier meer over zelfmanagement

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen en interessante artikelen? 

Aanmelden

Liv is E-mental Health van nu

Met Liv haalt u de toekomst op het gebied van e-mental health in uw praktijk.

Gedragsverandering

Het veranderen van gedrag is een van de grootste uitdagingen bij het succesvol begeleiden van cliënten. Daarom heeft Liv ook aandacht voor technieken die de kans op succesvolle gedragsverandering vergroten. Cliënten worden bovendien aangespoord om mild te zijn naar zichzelf als het gaat om eventueel terugvalgedrag.

Interactief en visueel

Liv is interactief en heeft een focus op beelden. Zo worden cliënten bijvoorbeeld gevraagd om een mooi moment van die dag te delen in de vorm van een foto. Er wordt daarnaast gebruik gemaakt van verschillende psycho-educatie animaties. Ook zijn er verschillende manieren om tussentijds contact te zoeken met de POH-GGZ.

Samen met cliënten en professionals

Liv is samen met cliënten en professionals gemaakt binnen de innovatiewerkplaats “e-mental health voor de POH-GGZ”. De content wordt bovendien continu doorontwikkeld met behulp van het lectoraat Personalised Digital Health in samenwerking met de opleiding Toegepaste Psychologie, beiden onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen.

Thema's met oefeningen op maat

Liv biedt oefeningen rondom een aantal thema’s. De oefeningen voor de cliënt kunnen op maat worden samengesteld, afhankelijk van de behoefte op dat moment.

Kennismaken met Liv?

Lees meer over Liv voor de POH GGZ en vraag een demo aan.

Meer informatie voor POH GGZ